Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:17

Μεσσηνία: Τα στύλωσαν οι ταξιτζήδες και έστησαν τους μαθητές 

Μεσσηνία: Τα στύλωσαν οι ταξιτζήδες και έστησαν τους μαθητές 

Ζήτημα με τη μεταφορά μαθητών φαίνεται να υπάρχει σε περιοχές της Μεσσηνίας -ευτυχώς λίγες- με την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων το 2018, μετά τη νέα παράταση της μεταφοράς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας που επιβεβαιώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα, στον Κάμπο, στο Βλαχόπουλο και στο Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών ταξιτζήδες δεν μετέφεραν χθες τα παιδιά, υποστηρίζοντας πως είναι παράνομη η νέα παράταση στη μεταφορά που δόθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τη μεταφορά κάποιων παιδιών στα σχολεία των περιοχών αυτών και μας ανέφερε πως σε μία περίπτωση ο επαγγελματίας είχε ενημερώσει έγκαιρα πως δεν θα κάνει το δρομολόγιο της μεταφοράς, με την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων το 2018, ισχυριζόμενος μη νομιμότητα.

“Είναι και νομικό θέμα, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε”, παρατήρησε η κ. Αλειφέρη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επαγγελματίες αυτοί να έχουν και ζητήματα κωλυμάτων (με πρώην ΤΕΒΕ ή εγγυητικές επιστολές) που να μην μπορούν να υλοποιήσουν τα δρομολόγια. 

Η αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα λύσεων, ακόμα και με την επιδότηση της μεταφοράς από γονείς.

Γ.Σ.